2016-2017

Globális nevelés hete

2016-11-14,18

     November 14-18 között sor került az Globális Nevelés Hetére, melynek cime „Együtt a békéért”, mottója Arisztotelész, ókori görög filozófus bölcsessége „Háborút okozunk, hogy békében élhessünk”. Ezen eseménysor keretében meghívottak érkeztek iskolánkba (az Európai Integrációs iroda részéről), akik előadást tartottak „Európa és a béke” címmel. Az iskola diákjai rajzokkal, plakátokkal illusztrálták a béke fogalmát, valamint powerpoint bemutatót tartottak a Nobel-békedíjasokról.

Képek


Kriza János ballada- és mesemondó verseny

2016-11-11,13

     November 11. é 13. között iskolánk egyik házigazdaként adott otthont a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny országos szakaszának. Dísztermünkben a II-XII. osztályos balladamondók versenyére került sor. Szervezők: AESz, Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, iskolánk részéről György Piroska, és Czibak Emilia tanárnők.

     Benedek Csaba a X.A környezet védelmi osztályból részt vett a versenyen. Csaba balladát énekelt. A záró ünnepség 2016. november 12.–én volt reggel 10 órai kezdettel. Az országos versenyen sok ügyes és tehetséges tanulót lehetett látni, és a legjobbakból meghallgatni. Sajnálatos módon nem ért el helyezést, de rengeteg tapasztalatot szerzett, és ezáltal megerősítette a Magyar nyelv használatának fontosságát.

Balázs Dániel

Képek


Együtt a magyar nyelvű iskolákért

2016-11-12

     2016. November 12.-én a Kós Károly iskola diákjai és tanári kara a Székely Mikó Kollégium épülete előtt részt vet az EGYÜTT A MAGYAR NYELVŰ ISKOLÁKÉRT nevű tüntetésen. Ezzel a tüntetéssel is kimutatva, hogy az iskolánkot is érdekli a jelenlegi politikai helyzet, a magyar nyelvünk felvállalása és annak megvédése.

Balázs Dániel

Képek


Night Party - X.A.

2016-11-04

     Osztálybulit szervezett a X.A környezet védelmi osztály. A buli a Night Party című eseményként volt feltüntetve. Erre a bulira hivatalos volt a IX.A környezet védelmi osztály is. Az esemény célja az osztályépítés, ismerkedés. Az osztálybuli 2016.nov.04 – én volt megtartva. Felügyelő tanárok voltak : György Piroska és Komán László.

Balázs Dániel

Képek


A reformáció ünnepe - film vetítés

2016-11-02

     Az iskola dísztermében reformáció vezér alakjáról, Luther Mártonról szóló életrajzi filmet vetítettünk. A vetített film címe: Luther, meddig sántikáltok kifele. Szervező tanárok: Kovács Ungvári Noémi, Kiss Károly

A reformáció ünnepe

2016-10-31

     Október 31.-én a reformációra és ennek központi alakjaira, Luther Mártonra és Kálvi Jánosra. A iskola könyvtárában megtekinthető az ezen alkalomra berendezett több nyelvre lefordított Bibliákból álló kiállítás, melyet az iskola könyvtárosa, Kiss Károly rendezett be. A kiállítás egész héten megtekinthető az iskola könyvtárában.

Képek


Kriza János Balladamondó verseny

2016-10-21

     Október 21-én iskolánk adott otthont a Kriza János balladamondó, balladaéneklő és mesemondó verseny megyei szakaszának. Mintegy száz gimnáziumi és középiskolás tanuló érkezett a megyéből a megmérettetésre, hogy népmeséink és népballadáink hangját, üzenetét színvonalas előadásban közvetítse.

     Iskolánk tanulója, Bakcsi Boglárka (X.A) mesét mondott, Benedek Csaba (X. A) balladát énekelt szép eredménnyel: II. díjasként továbbjutott az országos szakaszra.

     A verseny szervezésében részt vállaltak iskolánk magyartanárai, az iskolai könyvtáros, az informatikus rendszergazda, valamint az igazgatóság is.

Képek


Véget ért a gólyabál

2016-10-21

     Az elmúlt napokban sokszínű és nehézkes, ami a komolyságot illeti kitartást igénylő munka mellett az iskola diáktanácsa felejthetetlen gólyanaphoz illő élményekkel gazdagította az új gólyákat. A két nap leforgása alatt gólyáink a játékos megmérettetéseknek köszönhetően kibontakozhattak, felszabadulhattak ezáltal mi is jobban megismerhettük az újonnan érkezőket. Elmondhatjuk, hogy nagyszerűen végződött az elmúlt két nap, és reméljük, hogy a jövőben is hasonló sikerekben lesz részünk.

Képek


Képek


Október 6.-i megemlékezés

2016-10-06

     Idén is megemlékeztünk a aradi tizenhárom vértanúról - az iskola diákjai az Erzsébet parkban található Honvéd emlékműnél, majd a könyvtár épülete mögötti téren elhelyezett kopjafák előtt tisztelegtek. A megemlékezésen a IX.B osztály tanulói vettek részt. Szervező tanár: Bagoly Zsuzsanna.

Képek