Kedves pályaválasztók!

Kedves pályaválasztók!


     Köszöntünk Titeket a Kós Károly Iskolaközpont tantestülete és diáksága nevében. A sikeres szakmai pályafutás egyik lényeges feltétele, hogy olyan hivatást válasszunk, amellyel azonosulni tudunk, s amelyben jól érezzük magunkat.

     A Kós Károly Iskolaközpont Kovászna megye egyik legnagyobb szakképző intézménye. Iskolánk profilja a textil-, fa- és építőiparhoz kapcsolódik. Az ipar egyre nagyobb igényeit próbáljuk kielégíteni jól képzett, szakközépiskolát végzett szakemberekkel: szakmunkásokkal és technikusokkal.

     Iskolai munkánk mottójául Szophoklész örök érvényű gondolatát választottuk: " Az embernek úgy kell megtanulni a dolgot, hogy csinálja - mert bár hiheti, hogy meg tudja csinálni, nem lehet ebben addig biztos, amíg nem próbálkozott vele - ".

     Éppen ezért folyamatos fejlesztéssel, korszerű szaktantermi és tanműhelyi háttérrel segítjük a biztos szakmai tudás megszerzését.

     Egyre több mesterségben elengedhetetlenül fontos, hogy a szakemberek számítástechnikai ismeretekkel is rendelkezzenek.

     Ennek elősegítésére korszerűen felszerelt számítógéptermek állnak tanulóink rendelkezésére. Iskolánkban úgy tartjuk, hogy a szakmai képzés elképzelhetetlen színvonalas alapképzés nélkül. A tanárok és a diákok munkáját felszerelt szaktermek segítik.

     Az aktív diákközélet sok lehetőséget biztosít tanulóink közösségi életének szervezéséhez, irányítói, vezetői tapasztalatok megszerzéséhez.

     Eredményes munkánk nyomán tanulóink sikeresen kezdhetik meg szakmai pályafutásukat a munkaerőpiacon, vagy tanulhatnak tovább egyetemen, főiskolán, illetve iskolánkban is, tudásuk továbbfejlesztéséért.

     A pályaválasztás időszakában mindenki terveket sző, és sikeres életpályára vágyik. Hogy ki-ki eléri-e céljait, nagy mértékben az okos választáson múlik. Az élet nagy döntései között ez az egyik legfontosabb, ezért szükséges, hogy gazdag és pontos információkon alapuljon.

     A pályaválasztás megkönnyítéséhez további információkkal szolgálunk az iskolai nyílt napokon, valamint igény szerint személyesen és telefonon is.

Tisztelettel: Kiss Imre Főtanfelügyelő