Iskolánkról

     A Kós Károly Szakképző Líceum Kovászna megye egyik legnagyobb szakképző intézménye. Iskolánk profilja a textil-, fa- és építőiparhoz kapcsolódik. Az ipar egyre nagyobb igényeit próbáljuk kielégíteni jól képzett, szakközépiskolát végzett szakemberekkel: szakmunkásokkal és technikusokkal.

     ... a város központjában, a park felett helyezkedik el. Mai nevét a 2001 – 2002 –es tanév kezdetén vette fel. Az építész, író, grafikus, a transzilvanizmus megálmodója, Kós Károly többek között rendkívüli módon hozzájárult városunk építészeti arculatának kialakításához. Szépíróként, politikusként igyekezett egységesen szemléltetni és bemutatni Erdély népeinek közös életét, törekvéseit.

     Iskolánk éppen a fenti szellem jegyében – nyitott minden, szakmát tanulni akaró diák számára. Célunk általános műveltségű, az európai elvárásoknak megfelelő szakmai tudással és képesítéssel felruházott fiatalokat nevelni. Intézményünk felöleli a régiónkban hagyományos és gyakorolt mesterségek, valamint a mostan divatossá váló szakmák széles skáláját, minden oktatási szinten, ezáltal rugalmasan igazodva a munkaerőpiac igényeihez.